Εν Αρχή | Τρίκαλα Κορινθίας | Τηλ: +306932415394

Εξερευνήστε τα Τρίκαλα

Υπάρχουν Οργανωμένα & σηματοδοτημένα μονοπάτια στο βουνό της Ζήρειας που μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο με μοναδικές διαδρομές μέσα από το δάσος.

Βατοί δρόμοι κυκλώνουν  την ορεινή Κορινθία, κάνοντας την εξερεύνησή της αρκετά προσιτή και με ευχάριστες εκπλήξεις καθώς  η Ζήρεια με τις πολλές κορυφές και τους ωραίους μύθους φιλοξενεί στις πλαγιές της πολλά γραφικά χωριουδάκια. Αν και η  καρδιά της ορεινής Κορινθίας είναι τα  μαγευτικά Τρίκαλα θα απολαύσετε γνωρίζοντας στις εξορμήσεις σας όλη την ορεινή περιοχή που με τα  δάση της, τις κορφές, τα οροπέδια και τις λίμνες της προσφέρει ιδιαίτερες εναλλαγές.

Η εξερεύνηση σας  στις γύρω περιοχές – Ενδεικτικές Διαδρομές

Τρίκαλα – Καρύα – Φενεός – Στενό – Γκούρα – Μεσινό – Αρχαία Φενεός –Λίμνη Δόξα
Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την  Καρυά και στη συνέχεια να βρεθείτε στον κάμπο του Φενεού  όπου η διαδρομή και  το τοπίο καθηλώνει με την ομορφιά του. Τεράστια έλατα της  Μεγάλης Ζήρειας και Μικρά χωριά άλλα  πιο εξωστρεφή, άλλα πιο εσωστρεφή,  περιβάλλουν τον Κάμπο του Φενεού. Στάση μπορείτε να κάνετε  στην Γκούρα, το κεφαλοχώρι της περιοχής όπου στην όμορφη κεντρική πλατεία δεσπόζει η εκκλησία των Ταξιαρχών ( από το 1880 ). Στη συνέχεια μετά το χωριό Μεσινό, κατευθυνθείτε προς Αρχαία Φενεό και  συνεχίζετε  την τεχνητή λίμνη Δόξα. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1997. Δάσος με έλατα, δρυς, πεύκα και φουντουκιές κυκλώνει την λιμνη.  Ανεβείτε μέχρι το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου για γλυκό τριαντάφυλλο και απολαύστε τη θέα του μαγευτικού τοπίο. Από τη λίμνη ξεκινάει επίσης μονοπάτι που περνάει από το ξωκλήσι του Αϊ-Νικόλα και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ντουρντουβάνας.  το δάσος

Τρίκαλα – Καρυά- Γκούρα – Καστανιά – Στυμφαλία
 Από τη Γκούρα και το χωριό Μεσινό, αυτή τη φορά θα προχωρήσετε ευθεία και θα κατευθυνθείτε προς  Καστανιά. Η διαδρομή είναι μία από τις ωραιότερες της περιοχής με τα ευθυτενή έλατα να ξεχωρίζουν όσο πλησιάζουμε στο κάμπο της Στυμφαλίας.

Στον κάμπο το τοπίο αλλάζει. Οι καλαμιώνες και τα όρια της λιμνης που αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο γοητεύουν και το θαυμάσιο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας αξίζει την επίσκεψη σας.Η κατατοπιστική ξενάγηση θα δώσει την πραγματική διάσταση στην αξία του σπάνιου αυτού υγροβιότοπου.

Off road διαδρομές

Όταν η εποχή το επιτρέπει και αν είστε λάτρεις των off road διαδρομών, θα απολαύσετε διαδρομές όπως Μεσαία Τρίκαλα – Σπήλαιο Ερμή – Λίμνη Δασίου, ή το γύρο της Ζήρειας ξεκινώντας το γύρο του όρους από το οροπέδιο της Ζήρειας που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο.  Δρόμος δύσβατος αλλά η ομορφιά του ορεινού όγκου θα σας ανταμείψει.