Εν Αρχή | Τρίκαλα Κορινθίας | Τηλ: +306932415394

Ο ιδιόκτητος αμπελώνα της οικογένειας Μαντά, έκτασης μόλις 12 στρεμμάτων έχει μικρή στρεμματική απόδοση, λόγω του ξερικού του χαρακτήρα, δίνει μια μικρή, αλλά ικανή ποσότητα για να παραχθεί ένα τόσο ιδιαίτερο κρασί. Η οικογένεια μας ξεκίνησε την ενασχόληση με το κρασί το 2000, και παράγει σταθερά δύο είδη κρασιών το ”Μελίπνοον” και το ”Βαγένι”.

“Μελίπνοον”

Γεννιέται …στα βουνά της Ζήριας, προστατευμένο μέσα στην αγκαλιά τους, με τις πεδινές λοφώδης εκτάσεις στις βόρειες πλαγιές να λειτουργούν ως φυσικός φράκτης από τους θερμούς νότιους ανέμους, και με την θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού, να προσφέρει στον αμπελώνα δροσερούς ανέμους κατά

Ωριμάζει στο έδαφος, πάνω σε ειδικό χαρτί που τα προστατεύει από επιμολύνσεις, και ειδικό κάλυμμα προστασίας από καιρικές εκπλήξεις. Με τη διαδικασία του λιασίματος χάνουν το μισό τους βάρος, φτάνουν στο σωστό βαθμό αφυδάτωσης και είναι έτοιμα για απορράγιση, έκθλιψη και παραλαβή του πολύτιμου χυμού.

Στο τέλος δίνουν αυτό που η φύση όρισε…

Μεγαλώνει με έντονη ηλιοφάνεια, και χαμηλό ύψος βροχοπτώσεων, στο ιδανικό υψόμετρο των 650μ. Κατά τους κρίσιμους μήνες της ωρίμανσης το αμπέλι ξεδιψά μόνο από το νερό της βροχής.Τα σταφύλια συλλέγονται σε ελαφρά υπερώριμο στάδιο και απλώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους-αλώνια, όπου αφυδατώνονται φυσικά με την θερμότητα του ήλιου
την διάρκεια των ζεστών μηνών του καλοκαιριού, παρατείνοντας έτσι την ωρίμανση των σταφυλιών, δίνοντάς του τα ιδιαίτερα αρώματα και την ισορροπία

Χρώμα κόκκινο ρουμπινί, νότες βαρελιού, σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου και βατόμουρου, με ελαφριές νότες μπαχαρικών, στόμα μαλακό, γεμάτο με ευχάριστη γλυκιά επίγευση. Συνοδεύει φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, τάρτες φρούτων και ξηρούς καρπούς.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14 C.

“Βαγένι”

Ο ερυθρός οίνος “Βαγένι” προέρχεται από την πολυδύναμη ποικιλία Αγιωργίτικο που καλλιεργείται σε ορεινό ξερικό αμπελοτόπι (650m υψομ.) στις βόρειες πλαγιές της Ζήρειας.
Το διακρίνουν πλούσιο βαθυκόκκινο χρώμα,μαλακές τανίνες και έντονα αρώματα.
Η οικογένεια Μαντά φροντίζει όλα τα στάδια της αμπελουργίας και της οινοποίησης περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τις ανθρώπινες παρεμβάσεις δίνοντας έτσι στο αμπελοτόπι την ευκαιρία να εκφράσει την περιπλοκότητα του.

Ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης: 15-17*C

“Βαγένι”= Μεγάλο Ξύλινο Βαρέλι